Transfesten 2022 – artist line-up!

Södra Teatern, torsdag 4 augusti, 20-01. 100 kr förköp, 150 kr i dörren (bara Swish i dörren!). Länk för biljettköp: https://secure.tickster.com/sv/15h9df282n2dr9x/products

Poster av @blkmoodyboi

I samarbete med: FPES, RFSL, RFSU Stockholm. Med stöd från: Stockholm stad och ABF Stockholm

//

Södra Teatern, Thursday 4th of August, 20-01. 100 SEK pre-sale, 150 SEK at the door (only Swish at the door!). Link to buy your tickets: https://secure.tickster.com/sv/15h9df282n2dr9x/products

Art by @blkmoodyboi

In collaboration with: FPES, RFSL, RFSU Stockholm. With support from: Stockholm stad and ABF Stockholm

TAMI T

📸: Tami T

Tami T gör dansant elektronisk popmusik med explicit-romantiska texter. Hon släppte för tre år sedan sitt debutalbum ”High Pitched and Moist” och hennes musik har bla. varit med i filmen ”Nånting Måste Gå Sönder” samt i den norska tv-serien SKAM. Hon har gjort musik tillsammans med Fever Ray, Gnučči och Putochinomaricón samt skrivit musik till flera teater- och dansverk. Med egentillverkade instrument, glittriga synthmelodier och klubbiga beats fyller hon dansgolvet och våra sinnen med rosa fluff.

//

Tami T makes dance friendly electronic pop music with explicit romantic lyrics. Three years ago she released her debut album ”High Pitched and Moist” and her music has been featured in the film “Something Must Break” and in the Norwegian TV series SKAM. She has worked with Fever Ray, Gnučči and Putochinomaricón and has composed music for several theater- and dance performances. Using instruments she created herself, sparkling synth melodies and solid dance club beats, she fills the dance floor and our senses with pink fluffiness!

★ ☆ ✮ ⚧ ★ ☆ ✮

MABELLINA CLICHÉ⁠

📸: Ella Fathi⁠

Mabellina Cliché har inget emot att bli nyttjad till max. Du kan faktiskt nyttja henne så ofta du vill; hon bakåtböjer, gömmer huvudet i sanden och placerar fötterna bland molnen för att vinna din uppmärksamhet. Du kan nog räkna ut att hon båda gillar att klä sig och klä av sig offentligt. En självutnämnd legend, Mabel kan sina saker. Hon praktiserar riktigt gammal tantra (så ofta som möjligt – och hon övar ständigt). Antagligen ligger detta bakom att hon kallas “gammal tant” i Sverige. Mabel har aldrig förlorat oskulden, bara hyrt ut den ett tag och nu vill hon ha den tillbaka. Ett av hennes alter-egon, Kay Bradshaw, har framträtt i zoom-möten världen över och var dock-skådis i ett tidigare liv. Mabels motto: “Burlesk är mera!”

//

Mabellina Cliché doesn’t mind being overused. In fact you can use her as often as you like; she’ll bend over backwards, bury her head in the sand, and set her feet firmly in the clouds for your attention. Predictably, she enjoys putting clothes on and taking them off again in public. A legend in her own mind, Mabel owns her shit. She practices Ancient Tantra (as often as possible – and is trying to get better at it) and believes this explains why they call her an “Ancient Tant” in Sweden. Mabel never lost her virginity, but just rented it out for a while and now wants it back. One of her alter-egos, Kay Bradshaw, has appeared world-wide in zoom meetings, and was known as a ‘dolly-wiggler’ in a past life. Mabel’s motto: “Burlesque is more!”

★ ☆ ✮ ⚧ ★ ☆ ✮

EDEN LOST⁠

📸: Leo Gongora⁠

Eden Lost, Temptrix of Darkness, i köttet! Eden Lost kommer ursprungligen från Los Angeles, Kalifornien via Stockholm. Eden Lost tar med sig en stor dos rock n roll-attityd när hen går upp på scenen: oavsett om det är en fantastisk burlesk ragata, en kaxig drag king eller ett fullständigt genderfuck! Var beredd på massor av flirtigt kul och precis lagom mängd kvav sleaze!⁠

//

Eden Lost, Temptrix of Darkness, in the flesh! Hailing originally from Los Angeles, California by way of Stockholm, Sweden Eden Lost brings a heavy dose of rock n roll attitude whenever they hit the stage: whether it be as a fabulous burlesque vixen, a cocky drag king, or a complete gender fuck! Be prepared for lots of flirty fun and just the right amount of sultry sleaze!⁠

★ ☆ ✮ ⚧ ★ ☆ ✮

DJ MS. K⁠

📸: Ketter Rauets⁠

Den stigande solen från Kurdistan; Ms. K. K:et står för något speciellt, och vi vet att du vill ha mer!⁠

⁠Ms. K aka Bella Demhat Jämsen är en av grundarna i Playing Favorites Club, en artist och rättighetsaktivist från Kurdistan. Även om hon är en nykomling på scenen, har hon fått folk att dansa nätter igenom professionellt sedan 2018 med snabba rave-technoljud från de queera bipoc undergroundscenerna i Europa.⁠

⁠Hon är en artist och målare och berättar sin historia med olika slags konst.⁠

//

The rising sun from Kurdistan; Ms. K. The K stands for something special, and we know you want some more! ⁠

⁠Ms. K aka Bella Demhat Jämsen is resident Playing Favorites Club, artist and trans-rights activist from Kurdistan. Albeit being a relative newcomer into the scene, she’s been making people dance their asses off professionally since 2018 with fast rave techno sounds from the queer bipoc underground scenes in Europe.⁠

She is also a performer and a painter, and tells herstory with different kinds of art.⁠

★ ☆ ✮ ⚧ ★ ☆ ✮

DJ LEVI LOVES ORANGE⁠

DJ Levi Loves Orange värmer oss och svalkar oss med soul, ska, rocksteady & disco. ⁠

//

Warming you up and keeping it cool with soul, ska, rocksteady & disco.⁠

★ ☆ ✮ ⚧ ★ ☆ ✮

Storm Dunder

📸: Kirsti Urpa – @teelreel

Det känns nästan mänskligt. Nästan som ett liv. Kanske är det bara en samling delar, slängda runt ett svagt upplyst skrivbord. Kugghjul, kablar, spik och skruv, ett moderkort. Kan du förstöra något som aldrig varit helt? Göra något levande som aldrig riktigt levt? Bygga om och skära bort och bygga nytt. Och ändå är det vid medvetande. Det känner, det andas, och drömmer. Det undrar om det splittrade, om delarna gör de hela. Välkommen Hem.

Storm Dunder är en icke-binär musikproducent, scenkonstnär, låtskrivare och poet som skapar konst som förkroppsligar det hen spenderat sitt liv med att fly ifrån. Hen bygger tillfälliga verkligheter, syr kroppar åt det ogreppbara, och skapar konst som kanaliserar det mest fria, ömtåliga, brutala, vackra och groteska delarna av hens inte liv.

Welcome Home är Storms tredje soloföreställning. En historia om en maskin som en gång var ett barn, som nu försöker finna meningen med hopp, och en dokumentation av Storms transition, i dåtid, nutid, och framtid.

Storms tidigare verk inkluderar soloföreställningen The Clown on the Fifth Floor som hade premiär på Stockholm Fringe Festival 2019 där den tilldelades priset “Nordic Fringe Network Award” och har sedan dess tilldelats:

Reykjavik Fringe Festivalens Grand Prix 2020 (Digital Version)
Reykjavik Fringe Festivalens Take my Breathe Away Award 2021
Reykjavik Fringe Festivalens Artist Favorite Award 2021
Göteborg Fringe Festival Hype Award 2021

//

It feels almost human. On the brink of existence. It may just be a collection of parts scattered around a dimly lit writing desk, gears and wires, screws and nails, a motherboard. Can you break something that was never put together? A collection uncollected, a patchwork unpatched? Yet it ́s conscious. It feels, it breathes, and dreams. It wonders if its shattering makes it whole. Welcome Home.

Storm Dunder is a non-binary music producer, performing artist, songwriter and poet who creates art that embody the things they have spent their life trying to escape. They build momentary realities, sew bodies for the impalpable and use their art to channel the most free, fragile, brutal, glorious, and grotesque parts of their inner life.

Welcome Home is Storm ́s third solo show. A story about a child turned into a machine trying to find the purpose of hope, and a documentation of their transition journey, past, present and future.

Previous works by Storm include their solo show The Clown on the Fifth Floor which premiered at the Stockholm Fringe Festival in 2019 where it was awarded the Nordic Fringe Network Award. Since then the show has been honored with:

The Reykjavik Fringe Festival Grand Prix 2020 (Digital Version)
The Reykjavik Fringe Festival Take my Breathe Away Award 2021
The Reykjavik Fringe Festival Artist Favorite Award 2021
The Gothenburg Fringe Festival Hype Award 2021